Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Van Wonderen Frieten

De lekkerste verse frieten met de meest smaakvolle toppingen

Hoe het allemaal begon..

Van Wonderen opende haar eerste winkel in Amsterdam, echter was dit geen frietzaak, maar een stroopwafel winkel. De naam van Wonderen is afkomstig van Gerard van Wonderen, de opa van Colin waaraan hij zijn stroopwafel passie te danken heeft. Met het idee dat iedereen vrolijk wordt van voedsel, maar iedereen altijd een fan van zoet en suikergoed is, vond Colin het tijd voor uitbreiding van het assortiment. De Van Wonderen familie is daarom uitgebreid met een hartig concept: frieten!

De Historie van Frieten

Gefrituurde aardappelen zouden voor het eerst zijn gesignaleerd op het Iberisch Schiereiland. In België zou de geschiedenis van friet beginnen rond 1680, rond 1900 zouden de eerste frieten in Nederland gesignaleerd zijn. Echter is nog steeds niet bekend wilde friet ooit echt heeft uitgevonden, zowel de Fransen als Belgen als Spanjaarden claimen het frietje uitgevonden te hebben.

 

Weetjes over de frieten

 

  • Waar de friet ooit is uitgevonden is niet duidelijk, zowel de Fransen als Belgen als Spanjaarden claimen het frietje uitgevonden te hebben.
  • Uit Brits wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een frietje gelukkig maakt, dit komt mogelijk door het hoge koolhydraatgehalte.
  • Een gemiddelde portie friet bevat 456 caloriën
  • Nederland is de grootste exporteur van aardappels ter wereld
  • Per dag bezoeken zo’n 325.000 personen de snackbar
  • Uit onderzoek is gebleken dat de meeste ruzies in restaurants ontstaan doordat koppels frietjes van elkaar pakken. Bij Van Wonderen Frieten hoef je je daar geen zorgen over te maken, genoeg frieten voor iedereen!
  • Gemiddeld eten we zo’n 40 tot 50 porties friet per jaar.
  • Het meest gekozen frietje bij Van Wonderen Frieten is de truffel-mayo met parmezaanse kaas!
IMG_54383

Visie

Bij van Wonderen Frieten willen we iedere klant laten genieten en gelukkig maken met onze producten! Verse goudgele frieten zijn daar natuurlijk hét perfecte product voor. Door onze sauzen en toppings zorgen we ervoor dat ieder Van Wonderen Frietje een feestje is.

Locaties